Vajdaságban turnézik az M Studio

Két, Fehér Ferenc rendezésében készült előadásunkat – a Kampf és A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. produkciónkat – mutatjuk be, a vendégjátékoknak a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház ad otthont.

A Kampfra június 5-én, hétfőn 19:30-tól kerül sor. A Kampf szó jelentése harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfele jutásért. Az előadás a kortárs tánc nyelvén, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat. A 2013-ban készült produkció Fehér Ferenc első rendezése volt társulatunknál. A bemutató óta számos romániai és magyarországi fesztiválon játszottuk, az előadást 2014-ben a bukaresti Független Színházak Országos Fesztiválján a legjobb táncszínházi előadás díjával, 2015-ben a sepsiszentgyörgyi Atelier Színházi Fesztiválon a legjobb koreográfia díjával tüntették ki.

Másnap, június 6-án 19:30-tól A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. táncszínházi westernt tekintheti meg a szabadkai közönség. Az előadásban Fehér Ferenc a western műfajával kísérletezik, a produkciót műfajilag „színes, blablául beszélő, magyar táncszínházi westernként” határozza meg. Az előadás címe eszébe juttathatja a nézőnek a mára már ikonikussá vált A Jó, a Rossz és a Csúf című olasz-spanyol westernt, de a produkciónkban az eredeti történetből mindössze a cím és a hangulat szolgál alapul. A rendező által megalkotott zenei világ szinte moziként tárja elénk a filmekből ismert vadnyugati történeteket. A zenei szféra viszont egy sajátos koreográfiával és humorral olvad össze, így teremtve lehetőséget a néző számára a westernnel való közvetlenebb találkozásra.

A szabadkai vendégjátékok az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulnak meg.

Online Jegyvásárlás
Következő előadások